EEN GEZOND ONDERNEMERSKLIMAAT EN EEN VITALE REGIO.

Culemborg is een bedrijvige stad met actieve ondernemers die in verengingsverband en netwerken bijdragen aan de groei en economie van onze stad. En daarmee aan de positie van Culemborg in de regio en daarbuiten. Niet voor niets komen steeds meer bedrijven en ondernemers naar Culemborg. Er is ruimte voor initiatieven en nieuwe werkgelegenheid, met oog voor verantwoord ondernemen en duurzame veiligheid. Een handelsstad van oudsher met een daadkrachtige handsgeest van nu.

Culemborg, the place to be in business in 2025. Dat is het motto van de Ondernemersvereniging Culemborg. En dat zie je in de activiteiten van de KCB (Kring Culemborgse Bedrijven). Vanuit een gezamenlijke identiteit waarin het D.N.A (Daadkracht, Nabuurschap en Anders) stevig zit verankerd, zetten zij bij alles in op een krachtig Culemborgs bedrijfsleven waar grote en kleine ondernemers succesvol kunnen zijn. Door samen op te trekken, nieuwe initiatieven te ontplooien, te leren van elkaar en te bouwen aan een loyaal en sterk netwerk.

Culemborg biedt alles om te ondernemen, en dat doen we ook. In een structurele en inspirerende samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid zetten we Culemborgse bedrijvigheid blijvend op de kaart. Ervaar het zelf en maak kennis met ondernemend Culemborg.

Ontdek ondernemend Culemborg…

Ondernemersvisie    Collectieve-beveiliging    Bedrijvenloket    Uitgifte van bedrijfskavels    KCB    Ondernemersfonds    Winkeliersvereniging Chopinplein  •  Koop Lokaal Culemborg

CENTRAAL IN NEDERLAND, DICHT BIJ DE RANDSTAD EN MET GOEDE VERBINDINGEN.

Culemborg ligt in het hart van Nederland en is per auto of met het openbaar vervoer prima te bereiken. Met de A2, A12 en A15 om de hoek, ben je in no-time in Utrecht, Den Bosch, Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Perfecte treinverbindingen brengen je snel naar de Randstad en er zijn volop frequente busverbindingen naar omliggende dorpen. Heb je de tijd en wil je genieten van de prachtige Lek, dan kun je met de veerpont oversteken naar Schalkwijk en zit je vanaf daar snel in Houten of Utrecht.

GROEN EN RUIMTE OM JE HEEN. EN TOCH ALLES LEKKER DICHTBIJ.

In Culemborg is het leuk wonen. Want hier vind je de levendigheid van een stad en de rust van ‘buiten’. Of je nu kiest voor een huis in een van de royaal opgezette nieuwbouwwijken of een pand in de historische binnenstad, in Culemborg is het fijn thuiskomen. Ga eens kijken in de ecologische wijk Lanxmeer en de nieuwbouwwijk Parijsch; unieke woonomgevingen met oog voor duurzaamheid, milieu en landschapsontwikkeling.

In Culemborg heb je bovendien alles bij de hand met een groot aanbod aan supermarkten en winkelcentra met bekende winkelketens, onderwijsinstellingen die zelfs het predicaat ‘Excellente school’ scoren, een jachthaven en fraaie strandjes aan de Lek. Culemborg heeft het gewoon.

Ontdek meer over wonen in Culemborg…

Ontdek Parijsch Culemborg  •  Architectenkavels  •  Wetering Eiland II  •  De Wilde Tuin  •  Forteneiland  •  ParkHouses  •  Wonen a la Carte  •  Sporthelden-Verhuur  •  Sprokkelenburg  •  Prezzent wonen  •  Nieuwbouw Culemborg  •  Van Kessel Kroezen Makelaars Taxateurs  •  Pim van Veen Makelaardij  •  Ingrid Habig Makelaardij  •  Weeda & Jellema Makelaardij  •  Mutters Makelaardij  •  Bewonersvereniging EVA Lanxmeer  •  Huurdersbelangen Vereniging HBV Culemborg  •  KleurrijkWonen  •  Vereniging Groepswonen voor Ouderen in Culemborg

BEDRIJVIGHEID EN GOEDE BEREIKBAARHEID VOOR IEDEREEN.

Culemborg heeft ongeveer 29.000 inwoners en maakt er werk van om als moderne stad een goed woon-, werk- en leefklimaat te bieden. Gelegen tussen de Randstad en het groene Rivierenland, dichtbij belangrijke verkeersaders en met prima openbaar vervoer is Culemborg makkelijk bereikbaar. Een bedrijvige stad waar tal van sectoren en branches vertegenwoordigd zijn.

Je vindt er bedrijventerrein Pavijen; één van de grotere bedrijventerreinen in Gelderland met groothandel, distributie, meubelindustrie en diverse kleinschalige bedrijven. Hier zijn bekende bedrijven als Gispen, ALDI en CB gevestigd. In de wijk EVA-Lanxmeer, vlakbij nabij het NS-station, is een kantorenpark gevestigd.Culemborg, the place to be in business in 2025. Dat is het motto van de Ondernemersvereniging Culemborg. En dat zie je in de activiteiten van de KCB (Kring Culemborgse Bedrijven) die bij alles inzet op een krachtig Culemborgs bedrijfsleven waar grote en kleine ondernemers succesvol kunnen zijn. En zo aantrekkelijke werkgelegenheid bieden voor iedereen. Kijk hieronder hoe Culemborg zich ontwikkelt voor jou.

Werken in Culemborg…

Monsterboard/Culemborg    Indeed/Culemborg    Nationale vacaturebank/Culemborg    Uitzendbureau/Culemborg    Vacatures/Culemborg    Tempo-Team/Culemborg    Randstad/Culemborg    Werkzaak Rivierenland

MET RUIM 90 ZORGINSTELLINGEN ZIJN WE ER VOOR JOUW WELZIJN.

Culemborg is een zorgzame stad met een sociaal hart. Meer dan 90 instellingen en een ziekenhuis dichtbij bieden hulp, zorg en advies. Persoonlijk of in de wijk. Van huisartsen, paramedische diensten als fysiotherapie en logopedie, tot geestelijke gezondheidszorg en verzorgingshuizen. En van maatschappelijk werk, dagactiviteitenbegeleiding tot opvoeddeskundigen of een loopbaancoach. Met elkaar zetten we ons in voor jouw welzijn. Met ziekenhuizen in Nieuwegein, Utrecht, Tiel en Den Bosch is specialistische medische hulp bovendien altijd dichtbij.

Ervaar de zorgzame kant van Culemborg…

Zorgboerderij Caetshage    Zorgboerderij De Witte Schuur    Apotheek Culemborg    Apotheek De Fonteijn    Apotheek Parijsch    NenChi    Taiji & Qigong    Coaching Bewust Eigen Wijs    Fuel Your Talent    Improv    Behandelcentra De Betuwe    Diëtist Laura van Beurden    Monique de Man dieet & voedingsadvies    Weerens Voeding    EHBO afd Culemborg    MOOA Opleidingen    ADFYS Paramedisch Centrum    Alpha fysiotherapie    Behandelcentra De Betuwe    Bekkenfysiotherapie Culemborg    Club Fysio Therapie Culemborg    Coret Fysiotherapie    Evelanx Fysiotherapie    Fysio Verbeek    Fysiotherapie Culemborg    Alpha Fysiotherapie    Fysiotherapie Valeo    FysiovdBerge    FysioCulemborg    Houvast Fysiotherapie    Praktijk de Wiel – Kinderpraktijk    Praktijk Len van der Hoeven    Praktijk voor Fysiotherapie mw. M.H. Van de Fliert-Nieuwland    Balans in Werk en Leven    Layurpraktijk    Perspectief    Medische Centrum Parijsch    Praktijk voor Haptotherapie Paula Groeneveld    Artsenpraktijk Homeopathie Culemborg    Culemnia    Hospice Nocturne    Huidtherapiepraktijk Inanli    Praktijk voor Huid en Oedeemtherapie Culemborg    Huisartsenpraktijk De Weide    Huisartsenpraktijk Parijsch    Huisartsenpraktijk Yvonne Roijen    Hypnotherapie Berna Snoek    Praktijk voor Kinderfysiotherapie    Praktijk Fitis    Speltherapiepraktijk De Spiegel    Logopedie Bonvie    Logopedie GoedGestemd    Logopedie Kinderpraktijk    Snoek Logopedie Culemborg    Praktijk Herenstraat    Massagepraktijk Ervaar het Nu    Praktijk Shanti    Praktijk voor Natuurgeneeskunde in Levende Lijve    Yoga Massage Culemborg    YokiDoki Studio    Artsenpraktijk De Wit    Begrip door inzicht    Shiatsu Praktijk Nelleke Uijland    Familiewerk    Kunstzinnige therapie    Wielwerk therapie    Praktijk Santé    Reflexie    Willemien Pierik Oefentherapeut Cesar/Feldenkrais    NenChi    Merkx    Wilfred de Jong Oogzorg    Petra’s Nail & Feet    Salon Le Souris    Voetverzorging Weintje    Foot Connection    Podotherapeut Christel Sewdoelaré-Beijer    Gaan & Staan podotherapie   PsyConsult Culemborg    Psychologiepraktijk Nicole Molenaar    Psychologiepraktijk van Wingerden    Psychotherapie-praktijk Alex Adler    Psychotherapiepraktijk E. Van den Boom    Time For Each Other    Van Weering Psychotherapie    Orthodontistenpraktijk Culemborg    Hoeksma Dental Art    MondPlusZorg    Mondzorg Culemborg    Tandartsenpraktijk Culemborg    Tandartsenpraktijk Goudriaan    Tandartspraktijk Van Os    Tandheelkundig Centrum Parijsch    Tandprothetische praktijk J.M. Volgers    Elisabeth-hof Culemborg    Zorgcentra De Betuwe    LactatiedeskundigeTeddyRoorda    ZiNkraamzorg Ouverture    Praktijk voor Holistische Verloskunde    Verloskundige Praktijk De Ronding    ElkWelzijn    Mantelzorgondersteuning    Steunpunt Mantelzorg    Mesos Culemborg    Qi Centraal

KINDVEILIGE WIJKEN MET RUIMTE; HIER KUN JE GROOT WORDEN!

Culemborg investeert in leefbaarheid, veiligheid, woonplezier, groen en voorzieningen. Een belangrijke reden voor veel (jonge) gezinnen om van de Randstad naar Culemborg te verhuizen. Kinderen hebben ruimte nodig. Straten en pleinen waar ze veilig kunnen fietsen en spelen. Buitenspelen en bewegen heeft niet alleen een gunstige invloed op de motorische ontwikkeling en de fysieke conditie van een kind, maar vooral ook op de sociale ontwikkeling. Vriendjes maken, ruzies oplossen, samen spelen, en leren opkomen voor jezelf; allemaal onderdelen in de ontwikkeling van een kind, die zich voor een groot deel ook buiten afspelen. Bij (her)inrichting van de openbare ruime en in de opzet van woonwijken, houdt Culemborg dan ook volop rekening met de jongste burgers van de stad.

Veel voor fijne jeugd in Culemborg…

Speel-o-theek Leen en Speel    Kinderboerderij De Heuvel    Kinderdagverblijf Doortje    Kinderopvang Natuurlijk Avontuurlijk    SKPC    Kinderhuis De Fuut    Ons Kindercentrum    Stichting RK Peuterspeelzalen Culemborg    Kind in Balans    MY Begeleiding    ElkWelzijn – Jeugdwerk  •   Kinderopvang Smallsteps Villa Parijsch    Culemborg Kan Meer – opvoeding en gezin    STMR – Kind en Gezin    Humanitas Rivierenland

ONTDEK OUDE SCHATTEN BINNEN DE MUREN VAN EEN UNIEKE HANDELSSTAD.

Een stad met een kleurrijk verleden, en de bewijzen daarvan nog binnen haar muren. Ook dat is Culemborg. Een vrijstad met vrijdenkers én weldoeners, zoals Elisabeth van Culemborg die in de 16e eeuw omkeek naar armen en wezen en daar een speciaal huis voor inrichtte: het Elisabeth Weeshuis. Een écht beroemde Culemborger is natuurlijk Jan van Riebeeck, die in de 17e eeuw de eerste Europese kolonie op Zuid-Afrikaanse bodem stichtte. Meer daarover vind je in het Jan van Riebeeckhuis in het centrum van Culemborg.

Maar ook het Gemeentehuis, het Drostehuis, de Binnenpoort, de Synagoge en nog veel meer moois is de moeite waard. Doorkruis de stad en ontdek het zelf.

Ontdek verleden en heden van Culemborg…

Stichting Stadsgidsen Culemborg    Oldtimer-Lenterit Culemborg    Stichting Open Monumenten Dag    Genootschap AWK Voet van Oud Heusden    Stolpersteine Culemborg    Korenmolen De Hoop    Elisabeth Weeshuis Museum    Museum Jan van Riebeeckhuis

EEN FITTE STAD HEEFT WAT TE BIEDEN MET SPORTIEVE VERENIGINGEN EN FITNESSCENTRA.

In Culemborg kun je ook sportief uit de voeten. Voetbal, tennis, volleybal of darten; bij tal van (sport)verenigingen kun je terecht voor je ontspanning en/of conditie. Of je nu in teamverband op het veld staat, met z’n tweeën een balletje slaat of aan een persoonlijk trainingsprogramma werkt in een fitnessstudio; in Culemborg kom je lekker in je vel.

Alles over sporten in Culemborg…

Sporthal Parijsch    Gunther’s Family Fit    Hart for her Culemborg    Healthcenter Culemborg    Tennispark De Doelen    Tennispark Ter Weijde    Zwembad De Waterlinie    Atletiekvereniging Statina    Badminton Club Culemborg    Badmintonvereniging Bios    Archipel Basketball Culemborg    Bridgeclub Culemborg    Bridgevereniging Alert    Damvereniging Denk en Zet    SchaakverenigingRivierenland    Duikteam Dipnoi    Duikvereniging Q-Divers    Sport Balans Culemborg    Eerste Culemborgse Hengelaarsvereniging (ECHV)    Culemborgse Mixed Hockey Club    Jeu de Boulesclub Les Taxateurs    Judovereniging Anton Geesink    Action Kenpo Karate    Korfbalvereniging Sport Geeft Vreugde (SGV)    PSV De Lekzoomruiters    Culemborgse Reddingsbrigade    Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge    Sportmassage Hubert Verspui    Gelderse Sport federatie    Tafeltennisvereniging Gispen    Culemborgse Tennisvereniging De Doelen    Tennisvereniging Ter Weijde    Capoeirarts    Hapkido en Taekwondo Yashindo Culemborg    Jung Do kwan    Tàijí Culemborg    C.C.V. Vriendenschaar    Focus ‘07    VolleybalVolleybalvereniging VC Shot    Volleybalvereniging Vrijstad    P.A. Sailsport    Stichting Honderd Cols Tocht    Wielertoerclub Culemborg    Ashtanga Yoga School Woerden-Culemborg    Liefland Magda Adema    Lu Jong Yoga    Volop Yoga    Yoga Massage Culemborg    Yogabalans Culemborg    YokiDoki Studio    Zwemclub Z.C. ‘90    Zwemvereniging De Meer    Scoutingvereniging St Stanislaus    Triton Scouting Culemborg    Avondvierdaagse Culemborg    Corsoclub Culemborg    Eerste Culemborgse Kanarie en ExotenVereniging    Hondenvereniging KC Culemborg  •  CrossFit Culemborg

ER VALT GENOEG TE PROEVEN EN TE BELEVEN IN ONZE HISTORISCHE BINNENSTAD.

Gezelligheid beleef je met elkaar, en daar is in Culemborg alle ruimte voor. Ontdek de vele restaurants en terrasjes op de markt in het centrum van de stad. Geniet van koffie en meer op unieke locaties aan de rivier en langs de vele fietsroutes door het rivierenlandschap. En ervaar Culemborgse gezelligheid op feestelijke evenementen als Koningsdag, Culemborg Bijvoorbeeld, LekArt, Culemborg Blues en nog veel meer.

Ontdek gastvrij en culinair Culemborg…

Culemborg Blues    Restaurant Andermaal    LekArt    Una Volta Café-restaurant    Brownies&downieS    Oldtimerdag Culemborg    Caatje aan de Lek    Restaurant De Ontmoeting    Bar Brasserie STREEK    Brasserie Het Kasteeltje    Restaurant Knossos    Culemborg Bijvoorbeeld    Yue Lang Japans Restaurant    het Huis van de Stad    King’s Palace    Café “De Mart”    Tapperij De Poortwachter    Grand-cafe De Luifel    byANDRIES    IJssalon LIC    Cafe De Havenmeester    Partycentrum De Lantaarn    Open Monumenten Dag    Weekmarkt    Kofferbakmarkt    Koningsdag    Vollin    Pallada    Avondvierdaagse Culemborg    Café Den Tollensteghe    Lekkers a/d Lek    Kookatelier LotTheater aan de Slag

KIES UIT 12 BASISSCHOLEN EN 6 MIDDELBARE SCHOLEN HET ONDERWIJS DAT BIJ JE PAST.

Culemborg biedt volop keuze in onderwijsaanbod, voor verschillende leertypen en levensovertuiging. Voor de jonge leerling zijn er 12 basisscholen, van Montessori-, Jenaplan- en bijzonder onderwijs tot openbaar en scholen op protestants-christelijke en rooms-katholieke grondslag.

Voor VMBO, HAVO, VWO en praktijkonderwijs is keuze uit 6 middelbare scholen in Culemborg, openbaar en op christelijke grondslag. Moderne multiculturele scholen, die goed staan aangeschreven en zelfs het predicaat ‘Excellente school’ scoren. Je komt verder in Culemborg.

Altijd een school of opleiding die bij je past in Culemborg…

Blink Basisschool    De Werfklas (antroposofisch)    De Distelvlinder    De Kaardebol    Montessorischool Parijsch    Koning Willem-Alexanderschool    Koningin Beatrixschool    Oranje Nassauschool    R.K. Augustinus    R.K. De Palster    R.K. Josefschool    Koningin Julianaschool    CPOB Stichring Christelijk Primair Onderwijs    OPO-R    Stichting RK Primair Onderwijs Culemborg    Huiswerkbegeleidng Culemborg    RMC Regionaal Meld- en Coördinatiepunt    RT Praktijk Brug Westersingel    Spaanse Taalschool Blablablar    Leerhuis    Koningin Wilhelmina College    O.R.S. Lek en Linge    ROC Rivor

VERMAAK JE MET WEKELIJKSE VERRASSENDE CULTUUR- EN KUNSTACTIVITEITEN.

Uit in Culemborg? Keuze genoeg! Wil je naar de film, het museum, een tentoonstelling of expositie? Of ben je geïnteresseerd in de architectuur en historie van de stad? Of je nu muziekliefhebber of filmfanaat bent, podiumkunst waardeert of een poëzieavond wilt bezoeken; in Culemborg kan het allemaal. Kijk hieronder wat Culemborg je allemaal te bieden heeft aan kunst en cultuur, door de week en in het weekend.

Maak kennis met cultureel Culemborg…

Culemborg Klopt    Elvis Presley Museum    Gispen Museum    Museum De Groene Schuur    Bibliotheek Rivierenland    Cultuurfonds Culemborg    De Roos van Culemborg kunst&gedichten    Stichting Werk aan het Spoel    Museum Elisabeth Weeshuis    Balletstudio Chantal van der Tuijn    Stichting Culemborg Blues    Stichting LekArt    Stichting Open Monumenten Dag    Culemborgse Fotoclub Lek en Licht    Kunst Educatie Culemborg    Arjen Bos    Atelier Anneke Wessels    deVerbeelding    Frans van Hienen    Kunstenaar Emiliana Cordaro    Marlene Thijssen beeldend kunstenaar    Artfriends    De Walnoot Pianoles    Kunst Educatie Culemborg    Muziekschool Da Capo    Koninklijk Stedelijk Muziekcorps Concordia    Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes    Show en Lyrakorps de Ferry Stars    Barbaracantorij    Culemborgs Kamerkoor    Culemborgs Mannenkoor OBK    Havenkoor Deining    Katholiek Kerkkoor AMDG    Marcantus Vocaal Ensemble    Vrouwenkoor Otherwise    Zaffre a Capella Vrouwen Zanggroep    Theater de Franscheschool    De Gelderlandfabriek    Danscentrum van Hattem    Theater aan de Slag    Theater de Blauwe Schuur    Muziektent De Plantage

KOM TOT RUST IN DE PLANTAGE, DE BAARSEMWAARD OF DE ZUMP.

In Culemborg kun je genieten van natuur. Bijvoorbeeld in de Plantage, een oud en rustig park met historische bomen en drukbezochte ooievaarsnesten. Of ga vogels spotten in natuurgebied De Baarsemwaard in de uiterwaarden ten westen van de spoorbrug. Een ideale broedplaats voor tal van vogels. Maar ook in het stadsparkje De Zump in de wijk Voorkoop ervaar je de natuur. Dit gebied met nat grasland is een eldorado voor kikkers, salamanders en andere amfibieën. Ben je dol op bloemen en vlinders? Bezoek dan De Regulieren, tussen Culemborg en Buurmalsen.

Beleef de natuur in en om Culemborg…

Natuur- en milieueducatie (NME)    Milieu Adviesraad    OBGO Ongediertebestrijding    Culemborgse Stichting van Volkstuinen    Volkstuinvereniging De Voorkoop    Natuur- en vogelwacht Culemborg  •  De Regulieren  •  Zocherpark (de Plantage)

MIDDEN IN HET RIVIERENGEBIED VOELT ALLES ALS EEN MINIVAKANTIE.

Voel je vrij en kom tot rust in het prachtige Culemborgse rivierengebied. Er zijn wandel- en fietsroutes, strandjes, of ga varen op de lek. Met het hele gezin er op uit? Geniet bij De Meent, langs de provinciale weg van Culemborg naar Kesteren, van een echte vakantiedag dichtbij huis. Je kunt er zwemmen, luieren, vissen, wandelen en kanoën. Voor de kids is er genoeg te beleven, van een watergoot tot duikvlot. En van een speelheuvel tot klim- en klautertoestellen. Ben je meer van de rust, dan hoef je de uiterwaarden maar op te lopen om te genieten van de stilte om je heen.

Ervaar het vakantiegevoel in Culemborg…

Culemborg Klopt  •  Jachthaven De Helling    De Appelgaard    De Gasterije    Jo&El    Lots4U    Parc Beaugarde    fietsoverstappunt en informatie